dissabte, 27 d’octubre del 2012

COED: Escoltar i/o fer d'espectador


Reelaborar o reconstruir el missatge que ens transmet l'emissor és un procés de comprensió per el qual ha de passar el receptor. Al rebre el missatge, aquest receptor, és el que li acaba donant sentit en base als seus coneixements previs, és a dir, l'emissor emet un únic missatge i el que el rep l'interpreta segons els seus coneixements i pensaments.

Com a oients hem de estar molt més alerta quan rebem un llenguatge audiovisual que amb un llenguatge oral o escrit, perquè s'utilitzen molts més sentits i costa més processar tota l'informació.

Hem vist el següent vídeo sobre aquest tema:


Edu3.cat


D'aquest vídeo hem extret les següents conclusions:

- Sobre l'alfabetització digital, podem dir, que hem de saber llegir més enllà, saber en quines situacions podem fer-ne ús i en quina mesura, saber mirar i no només veure i, per últim, saber escoltar.

- Com a espectadors hem de reconèixer quin és l'autèntic missatge subliminar.

- Hem de prendre consciència sobre el poder educatiu que tenen els mitjans de comunicació, com per exemple la influència de la televisió.

- L'audiovisual no és només un recurs sinó que hauria de estar molt més present en el nostre aprenentatge perquè és molt complert.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada