dimarts, 9 d’octubre del 2012

Activitat 4: Bookmarks o Marcadors d'Internet



Quan trobem informació d'una pàgina web que ens agrada, normalment, guardem l'enllaç en l'opció "favoritos" del nostre navegadors d'Internet. Però, si canviem d'ordinador, es trenca o volem mirar aquest enllaç des de un altre ordinador aquesta opció no ens es útil. Per tant, podem utilitzar els marcadors.

Els marcadors socials són pàgines web senzilles que tenen el objectiu d'ordenar i facilitar l'accés, des de qualsevol lloc, als nostres enllaços web que més ens agraden, es poden organitzar per categories, afegir-hi notes, etiquetes, una puntuació, etc. Aquests enllaços, es poden compartir amb els altres usuaris i una de les formes es creant xarxes de contactes amb un tema d'interès especific, d'aquesta manera podem trobar fonts d'informació i coneixement noves. També es una forma de conèixer a persones amb interessos afins i es una manera de contacte amb gent nova. Com a us educatiu es molt útil ja que es una font de recursos i es pot utilitzar per compartir enllaços entre els alumnes i els professors. 

Hi ha moltes eines diferents però les més conegudes són del.icio.us.com i blinklist.com. Nosaltres a la classe ens hem creat un del.icio.us. El meu el compartiré en aquest bloc, en l'apartat de gatxets, on estaran guardades tots els enllaços interessants que aniré trobant al llarg dels meus estudis.

El següent vídeo us ajudarà a profunditzar en aquest tema:






També podeu mirar el següents links, són molt útils si voleu crear-us un del.icio.us.com:


Crec que amb això en teniu prou per començar a gaudir d'aquest avantatge informàtic!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada