dimecres, 10 d’octubre del 2012

Activitat 5: Què són els RSS?

Cada vegada hi ha més pàgines web d'interés a Internet i a mesura que els anys passen això va en augment, volem entrar periòdicament a aquestes pàgines per veure les actualitzacions però perdem el temps entrant una per una quan, pot ser, ni tan sols l'han modificat. Ara hi ha una manera més ràpida i efectiva per veure aquestes actualitzacions, utilitzem els RSS.

Els RSS (Really Simple Sindication) es un servei que ofereix la possibilitat de subscriure's a una pàgina web d'Internet i rebre immediatament els nous continguts que s'acaben de publicar en ella, per tant, no hem de ficar-nos dins la pàgina per veure les actualitzacions si no que un cop es modifiquen ens arriben a nosaltres de forma automàtica i ràpida. Però, normalment, aquestes subscripcions (també anomenades feeds) no es reben al correu electrònic perquè el col·lapsaria i no es la manera més fàcil de gestionar-les. Les podem rebre totes a través d'unes eines (o lectors) especifiques on les tindrem recollides i ordenades, les gratuïtes i més conegudes són: Netvibes, Bloglines, FeedReader y Google Reader. Una vegada tinguem feta una conta de algun d'aquest lectors només hem d'anar a la pàgina que ens volem subscriure i clicar sobre de l'icona següent:




En alguns casos no hi haurà aquesta icona, així que haurem de copiar la direcció URL i enganxar-la a l'opció de "agregar subscripción"que hi ha al lector.

Per a més informació podeu consultar aquest bloc: http://www.genisroca.com/2007/11/17/rss-y-la-sindicacion-de-contenidos-introduccion-para-no-iniciados/ O veure el següent video:






Crec que això respon als principals dubtes sobre el què son els RSS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada