dissabte, 29 de setembre del 2012

COED: El regal de la comunicació



Vam fer grups i la mestra, Rosa Soler, ens va repartir diferents fragments de llibres. Cada grup havia d'encarregar-se d'extreure l'idea principal i fer la síntesi del seu text. Amb aquesta activitat vam poder reflexionar i posar les idees en comú arribant a unes conclusions finals.

Al meu grup, ens va tocar un fragment del llibre "El regal de la comunicació" de Sebastià Serrano i el resultat va ser el següent:
  • Idea principal: 
El text ens explica com a evolucionat la comunicació al llarg del temps i quina és la seva repercussió en la societat actual.
  • Síntesi del text:
En el segle XXI ha sorgit una nova civilització, un nou model de societat, en el que estan presents les noves tecnologies. Abans es basaven en recursos tangibles i ara ens basem en recursos intangibles com són la informació i la base del coneixement els quals tenen uns límits infinits.

La informació i el coneixement li dona a una persona un cert grau d’independència respecte al seu entorn, a mesura que creix la informació creix la independència, però a mesura que creix la independència creix la inseguretat i la incertesa. L’emergència d’aquesta nova societat del coneixement ens portarà a la fragilitat i la vulnerabilitat amb les quals ens haurem d’acostumar a conviure.

Per tant, hem de transformar aquests espais de dificultats en matisos de significat i de sentiment de creativitat per trobar un sentit nou a les nostres vides, ja que la continuïtat de la vida, en gran part, depèn del contacte i de la comunicació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada