dijous, 20 de setembre del 2012

Activitat 1: WEBQUEST



Què és la webquest?


Una webquest, webquesta o WQ és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.


Els passos més importants de una webquest són:



  • La introducció: aquí és on ens preguntem que han de respondre els alumnes.
  • La tasca: aquí mirem quina és la tasca que ha de fer l’alumne, si necessita una síntesi, un anàlisi...
  • El procés: aquí és on s’estableixen els passos que ha de fer cada alumne, es miren diferents activitats, diferents punts de vista...
  • L’avaluació: aquí mirem que han de fer els alumnes amb el coneixement, com es valorarà el coneixement dels alumnes...
  • La conclusió: per últim, aquí es veu que és el que han aprés els alumnes, com podem millorar...



Amb la webquest, l’alumne rep una motivació extra i pot mostrar més interès a l’hora de treballar. A més, degut a què són activitats en grup, l’alumne va adoptant rols diferents a la vegada que realitza un treball cooperatiu.
L’alumne, mentre va navegant per la web, té la tasca que ell ha de fer a la ment. Així, permet que aquest elabori el seu propi coneixement mentre porta a terme l’activitat.

Podem trobar webquest molt interessants i útils a la pagina http://www.edu3.cat/. Aquesta pàgina web es un portal de radio i televisió educativa per Internet. Edu3 proporciona més de 5500 audiovisuals educatius (vídeos i recursos de àudio), de diversos àmbits de coneixement: Ciències naturals, Ciències socials, Educació artística, Educació física, Llengua i Literatura, Matemàtiques, Tecnologia  i Tutoria. Disposa d'un buscador temàtic amb un servei de búsqueda avançada per nivells educatius i áreas curriculars.

Aquí tenim un exemple de webquest:


Edu3.cat


Bibliografia:  http://oriolesteve-urv.blogspot.com.es/2011/10/buscant-el-significat-de-webquest.html






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada