dissabte, 5 de gener del 2013

Activitat 18: Viquipèdia



La Viquipèdia (Wikipedia en anglès, manlleu del hawaià wikiwiki que vol dir «molt ràpid», i enciclopèdia) és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Conte articles escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web i es registri. Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular Internet.
(Informació extreta de la pròpia Viquipèdia).

L'activitat que ens ha proposat el mestre consisteix en afegir, en grups de 2-3 persones, una paraula nova a la Viquipèdia o completar-ne una ja existent. Però per fer-ho hem hagut de conèixer els següents aspectes:


La Barbara Garcia i jo hem inclòs una paraula nova: Audiència (tribunal). Volíem afegir una paraula nova, així que primer vam buscar paraules d'una enciclopèdia que no estaven a la Viquipèdia. Després vam escollir la paraula i vam utilitzar els meus apunts, de l'assignatura de Administració Pública de quan vaig fer el CFGS d'Administració i Finances, per crear el text corresponent. Més tard, ens vam registrar amb un usuari (Nurbarblanq) i contrasenya i vam afegir la paraula i el text en el qual vam afegir enllaços de la pròpia Viquipèdia. A partir d'ara farem un seguiment per veure els comentaris que ens fan.

Aquesta experiència ha sigut molt satisfactòria ja que sempre havia utilitzat la Viquipèdia però mai havia afegit cap paraula. Crec que és una manera bona de compartir amb tothom els teus coneixements i és una forma d'agraïment per totes les vegades que he utilitzat aquesta enciclopèdia lliure. 

1 comentari: